Menu
C+A
Search
 
 

Clitheroe Library

In November 2015  the newly refurbished Library at Clitheroe Royal Grammar School was officially opened. The existing space was very dark and was also inaccessible to wheelchairs. Our brief was to update the space into a contemporary learning environment to provide access for all.

The works involved the creation of an extended first floor mezzanine to provide space for a quiet study area, fitted with desking, comfortable seating and low level bookcases. The ground floor provided a flexible multi-use area at ground floor level with custom made bookcases and ICT desks fitted around the perimeter of the room.

A bespoke reception desk, complying with DDA requirements, allows staff to have full view of the ground floor. Neutral floor finishes and feature walls compliment the overall look and a centre piece soft seating area incorporating the school colours completes the look of the space.

The library now offers much more than just shelves of books, the combination of quality furnishings and careful design presents a flexible learning space that accommodates a number of different features: IT facilities, comfortable zones and study areas.

Go Back

  • Location: Clitheroe, Lancashire
  • Client: Clitheroe Royal Grammar School
  • Type: Refurbishment
  • Value: £250k
  • Status: Completed

Gallery

Sign up to our newsletter

More Work