Search
BACK TO OUR WORK LANDING PAGE

St. George’s Academy

  • Location: Blackpool
  • Client: School Governors
  • Type: Refurbishment
  • Value: £500k
  • Status: Completed

Working closely with the client and furniture company, we were appointed to design and furnish the space in what was once was the school gym. Our brief was to create a contemporary learning environment and library.

 

Scroll down to find out more

The challenge was to design a space that would not only house the school’s library, but also provide flexibility of use for individual and/or group study by the teachers and students along with providing a place that could be used by the wider community.

To maximise the height of the space a mezzanine floor was introduced, this was to house the library and the extensive book collection held by the school.

The vast open space on the ground floor is home to the learning hub, providing individual and group areas for all types of study and teaching. Clusters of soft seating, including a centre piece sofa, create a relaxed environment for students to simply sit quietly and read or engage in group discussions.

  • Royal Institute of British Architects - RIBA
  • Royal Institution of Chartered Surveyors - RICS
  • Royal Town Planning Institute - RTPI
  • iso9001
  • iso14001
  • abr

Thank you

& amp;nbsp;